Kod projektu

DzŚ 0004

Nouveau Projet EN LIGNE

Więcej w tej kategorii: « DzŚ 0003 KS HOUSE

DzŚ 0004 Nouveau Projet EN LIGNE

Oceń
(1 głos)

Opis projektu

Głównym celem projektu było stworzenie domu, który będzie w kontakcie z otaczającym krajobrazem, przy jednoczesnym odgrodzeniu od ścieżki dla pieszych, która bezpośrednio graniczy z domem.
Kontrast materiałów wyraża dialog między zamknięciem a otwarciem.
Salon został dostosowany do łagodnie nachylonego terenu, co spowodowało, że sufit został umieszczony na większej wysokości.
Ściana frontowa została wykonana z cegły. Materiał został wybrany ze względu na jego trwałość oraz fakturę, naprzemiennie szorstkie i gładkie powierzchnie. Te różnice powodują pochłanianie lub odbijanie światła, w zależności od pory dnia. Niewielkie różnice w kolorze tworzą harmonijny odcień i sprawiają, że ściana jest bardziej żywa i atrakcyjna.

Źródło:
brickarchitecture.com

Lokalizacja Architekta

Brazylia

Autorzy

Open Architectes SRL
www.openarchitectes.be

Produkty użyte

351 Rainbow Silver

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem
Partnerzy